Aktiv avkoppling

Yoga, Qi Gong och mindfulness

Du kan komma till oss och göra enstaka yogapass, yoga- och naturretreats, yoga & ridhelger eller bara kombinera ett Qi Gong- och mindfulnesspass innan frukost med din vistelse på Ösjönäs (ingår när du bokar konferens med övernattning). Vi har stora och små lokaler för yoga inomhus och magiska skogar för utomhusupplevelser. Läs mer här. För att läsa mer om vår Skogsbad & ridning helg - klicka här!

Cykling

Utbudet av stigar och skogsvägar är i stort sett outsinligt här i Tiveden. Du kan hyra bra mountainbikes av oss och vi hjälper dig med förslag på bra rundor. Vi ordnar med lunchpaket, kartor och allt du behöver. Vi har även cykelpaket där du kan bo på olika ställen och få din packning transporterad.

Vandra

Utnämnt som norra Europas vackraste vandring, Tiveden erbjuder verkligen något alldeles extra för den naturintresserade. Du kan inte bo mer lägligt än på Ösjönäs om du vill uppleva Tivedens Nationalpark. Här har du vandringsleder precis utanför knuten.

Aktiviteter

Ösjönäs är hemmabas för Aktivera - ett av Sveriges äldsta aktivitetsföretag. Vi ordnar alla möjliga mångkamper, lekfulla lagaktiviteter, grupp processande teambuilding och utmanande tävlingar. Isskulptering är den vanligaste aktiviteten för individer, par och mindre grupper men vi ordnar det även för mycket stora grupper. Mer om höghöjdsbana kan du läsa här.

Fiske

Våra gäster är välkomna att fiska i våra vatten i Stora och Lilla Trehörningen. Om du vill ha annat än aborre och gädda så säljer vi fiskekort från Hökensås Sportfiske som erbjuder kortfiske i sjöarna runt omkring i Tiveden. För våra fiskande gäster finns det frysmöjligheter tills det är dags att åka hem.


Ösjönäs ligger vid Tivedens Nationalpark och som besökare på Ösjönäs finns det fantastiska möjligheter att på olika sätt uppleva den natur som omger oss här. En del av våra gäster kommer ensamma, andra som en del av stora och små grupper. Det finns något för alla på Ösjönäs. Om du vill komma med din arbetsgrupp kan du läsa mer här och information för ungdomsgrupper hittar du här. Klicka på paddling och höghöjdsbana för att läsa mer.