Fiske

Fiske på Ösjönäs

Vi erbjuder fiske i tre sjöar – Lilla och Stora Trehörningen som är sammanlänkade och omger oss, och Hule Bergsjö som ligger 12 kilometer härifrån. I Hule Bergsjö får du fiska var du vill i sjön. I de andra sjöarna får du fiska där det inte är Nationalpark.

Fiskekort köpes via iFiske: Köp fiskekort

Prova fiskelyckan från en kanot eller kajak. Här kan du se tillgänglighet och boka: Boka kanot eller kajak

Fiske Hökensås Sportfiske Edsån/Tiveden

Hökensås disponerar sportfisket i 8 sjöar i Tiveden. Söder om Nationalparken finns Bergsjön, Kvarnsjön, Hanesjön, Djäknasjön samt Kroksjön. Norr om Nationalparken finns Sörängsbergsjö, Nödre samt Mellre Fisklösen. I samtliga sjöar planteras regnbåge ut, förutom i Bergsjön där enbart öring utplanteras. I Bergsjön och Kvarnsjön finns även ett fint bestånd av gädda och abborre. I Bergsjön och Kvarnsjön kan båt hyras. Båtarna bokas hos OK/Q8 Karlsborg (0505–44151).

Edsån som ligger 22 km från Ösjönäs vid Sätra bruk, och här finns möjlighet att fiska efter öring, gädda och abborre. Edsån har ett exklusivt kvoterat flugfiske efter öring i tre specifika blåa zoner med max 8st fiskare per dag. Här finns även en gul zon där det är tillåtet med spinn, mete samt flugfiske. I den gula zonens övre del finns två båtar att hyra, men nycklar hämtas ut i nyckelskåp i anslutning till Sätra bruk. Båtkort köps via iFiske och kod till nyckelskåp sms:as efter köpet.

Fiskekort till Tiveden och Edsån, som disponeras av Hökensås Sportfiske, kan köpas på www.hokensas.se (via iFiske), eller via återförsäljare: OK/Q8 Karlsborg, Be-Ges i Askersund, ICA Lanthandel i Undenäs samt Olssons Fiske i Tibro. Fiskekort i Tiveden gäller även för gul zon i Edsån. Kvoterade blåa kort i Edsån kan enbart köpas på Hökensås hemsida via iFiske.

För mer information om fisket på Hökensås, Tiveden eller i Edsån, se www.hokensas.se, Instagram eller Facebook.

Fiskepaket

Fiskepaket med helpension, fiskekort och båt eller kanot. Sov i sköna sängar, njut av god mat och fisketips. Välj själv hur länge du vill stanna.

LÄS MER