Paddling

Vi erbjuder många alternativ för att uppleva och utforska Tivedens Nationalpark från vattnet.

Ösjönäs är omgivet av sjöarna Lilla och Stora Trehörningen. Det är ett paddelparadis och enklare än du tror. Vi erbjuder uthyrning av SUP, kajaker (både enkel och dubbel) och kanoter. Du kan hyra halvdag, heldag, dygn och även ett par timmar i vissa fall. Tiveden är en trolsk skog och vi rekommenderar kombinationen av paddling och vandring på några av de vackra vandringslederna i parken.

Beskrivning

När du hyr av oss så ingår paddel, flytväst och gällande kanot även extra säten. Beroende på vad du vill paddla så finns olika bokningslängder att välja på – 4, 8, 24 timmar eller kanske bara 2 timmar om du vill prova en SUP en stund. Den paddlingen är inte guidad, när du väl är på vattnet så är du under eget ansvar. Vi erbjuder specifika guidade turer för den som önskar.

Vi finns på plats vid starttiden men om du är sen kan vi ha gått iväg för städ och fix nån annanstans. Om du inte ser nån vid paddelförrådet som verkar jobba där så ring 0505 250 22, så ser vi till att du får hjälp.

Vi rekommenderar att ta med sköna skor som inbjuder till att sträcka på benen på någon av vandringslederna som passerar stränderna i parken. Det är lätt att gå i land. Om du vill kan du köpa lunchpaket av oss, glass finns i receptionen. Hoppas du får en härlig dag!

Kanot

Ta med dig en familjen ut i Tivedens Nationalpark och rör dig lätt i sjöarna och mellan de olika stränderna. Kombinera gärna med vandring och ta med upp till två barn i varje kanot.

Flytvästar och paddlar ingår. Extra säten likaså. Vi har till och med extra säte för nallen om så önskas men vi har inte flytvästar till varken nallar eller hundar så om du har hund med så medtag egen flytväst och gärna en lina till den.

K1 (enmanskajak)

Ha en riktigt rolig dag i kajak och se det mesta av det bästa i Tivedens Nationalpark. Vi har både stabila och mer snabba kajaker. Du väljer själv vilken du vill ha i samtal med vår instruktör.

Om du kommer med tonåringar rekommenderar vi (utifrån egen erfarenhet) att de får paddla i enmanskajak.

K2 (dubbelkajak)

Njut av vattnet och Nationalparken tillsammans med en vän i tvåmanskajak. Sjöarna i parken är lättpaddlade och sitter ihop, inga lyft är nödvändiga. Våra K2or är stabila.

Det är socialt och roligt att paddla tillsammans. Vi hjälper er med tips så ni kommer iväg på ett bra sätt.

SUP (stand up paddle)

Tivedens Nationalpark är ett riktigt paradis för paddlare och att paddla bräda är lättare än du kanske tror. När du står upp så du ser mer av naturen, det går lagom fort och det är riktigt kul.

Paddel och flytväst ingår. Ta med ombyte i tät plastpåse för säkerhets skull.

Guidad kajakpaddling i Tivedens Nationalpark

Följ med vår guide ut i vackra Tivedens Nationalpark. Du får en grundläggande genomgång i paddlingsteknik och vi hjälper dig att välja kajak utifrån dina önskemål, behov och tidigare erfarenhet – vi har kajaker som passar alla.

Fika och all utrustning du behöver ingår. Välj kläder efter väder.

Heldag på Vättern - guidad kajakpaddling

Njut av Vätterns klara vatten och fantastiska skärgård under en dag i kajak – finslipa paddeltekniken med vår kunniga guide och njut av en härlig lunch på klipporna.

Fika, lunch och all utrustning du behöver ingår. Välj kläder efter väder.

Vad behöver jag ta med mig?

Vänligen välj kläder efter väder. En extra vindtät tröja kan vara skönt att ha med. Glöm inte vattenflaska, något att fota med och bra skor på fötterna.

Bokningsvillkor och betalning

Vid bokning erlägger du 20% som bokningsavgift. Vid avbokning får du inte tillbaka dessa 20%. Hur lång tid innan du kan avboka utan att betala resterande belopp beror på vad du har bokat – för paddling gäller 4 dagar.

Om du är närmare än 30 dagar bokningstillfället kommer bokningssystemet be dig betala hela beloppet, om du är i mer god tid så betalar du 20% vid bokning och resterande via en slutfaktura som skickas innan ankomst. Du behöver inte själv hålla reda på när och om du ska betala mer för att behålla din bokning. Du kan i bokningsprocessen lägga till möjligheten att själv kunna ändra tid och dag för din bokning, då ändrar du det själv lätt här på hemsidan. Vill du avboka mailar du vildmark@osjonas.se.

Varmt välkommen med din bokning!