Höghöjdsbana

Njut av en spännande dag i Tivedens trädtoppar.

Sugen på en aktiv och spännande dag i fantastisk natur? Gör något riktigt roligt, kom och lek med oss i trädtopparna i Sveriges kanske vackraste höghöjdsbana. Klättra på stockar, häng i lianerna och åk linbana över vattnet. Höghöjdsbanan ligger på en udde ute i sjön Stora Trehörningen, du klättrar med makalös utsikt över Tivedens Nationalpark.

Banans höjd varierar mellan 1-12 meter och är en riktig utmaning. Våra instruktörer är alltid närvarande tillsammans med deltagarna. Vi använder dubbla selar för klättring och du är hela tiden säkrad.

Beskrivning

Gör något riktigt roligt! Klättra med oss ​​i Tivedens trädtoppar. Höghöjdsbana ligger ute på en udde ute i Stora Trehörningen, omgiven av Tivedens magiska skogar. Lek högt upp i luften och åk zipline över vattnet.

Det är alltid svårt att veta hur lång tid klättringen kommer att ta så planera gärna lite extra tid så din dag inte blir stressig. Det går att ta med barnvagn hela vägen till banan men sista biten är mer stig än väg. Om du har hund så lämna den inte i bilen. Möjlighet att bada finns precis vid banan.

Vem kan boka?

Den här aktiviteten passar aktiva barn, ungdomar och vuxna.

Alla deltagare i höghöjdsbanan åtar sig att följa instruktörens anvisningar och aktiviteten sker på egen risk. Vi rekommenderar att du inte deltar om du har tidigare nack- eller ryggskador då det finns risk att dessa kan påverkas om du t.ex. ramlar i selen.

Maxvikt 110 kg, max midjemått 120 cm, deltagare kortare än 145 cm behöver en längre medklättrare.

Tyvärr kan vi inte tillåta deltagare under 6 år i höghöjdsbanan, dock kan dom få åka i våran över 100m långa linbana om vuxen person assisterar vid landningen (i marknivå).

För deltagare 6-9 år ska säkringen utföras av medklättrande vuxen som erlagt klätteravgift.

För deltagare 10-13 år ska vuxen person övervaka att säkerhetsrutinerna följs, övervakningen kan ske från marken om personen i banan verbalt kan hindras vid eventuella misstag. Deltagare under 145 cm behöver dock en medklättrare för att hantera säkerhetslinorna.

Deltagare ska vara nyktra och drogfria.

Exempel på övningar

Höghöjdsbanan innehåller övningar så som:

  • Skotska hängbron: Man går på två parallellt uppspända vajrar, med ett fåtal bräder att sätta fötterna på, vågar du släppa händerna?
  • Stockbron: Konsten här är att gå balansgång över en 10 meter lång upphängd stock.
  • Ekorrhoppet: Vågar du ta steget?! Som du ser på bilden är det bara luft mellan plattformarna.
  • Klätterstocken: Du klättrar på en svagt lutande stock som gungar. Svajande och spännande.
  • Repbron: Repbro där du på klassiskt ”fångarna på fortet” vis tar dig mellan två träd med hjälp av två uppspända rep.
  • Handtaget: Högt upp träden ska du, ge dig ut på en åktur genom att hålla i ett handtag. När du vågar ta steget ut bär det av i full fart mot nästa plattform. Här gäller att hålla sig i för att inte bli hängande i sin säkerhetssele.
  • Zipline: Banan avslutas med en zipline där du kastar dig ut på en linbana över sjön till den närliggande ön. En adrenalinkick utan dess like.
Vad behöver jag ha med mig?

Vänligen välj kläder efter väder. En extra vindtät tröja kan vara skönt att ha med. Glöm inte vattenflaska, något att fota med och bra skor på fötterna. Ett par tunna handskar uppskattar en del av våra gäster.

Bokningsvillkor och betalning

Vid bokning erlägger du 20% som bokningsavgift. Vid avbokning får du inte tillbaka dessa 20%. Hur lång tid innan du kan avboka utan att betala resterande belopp beror på vad du har bokat – för höghöjdsbana gäller 4 dagar.

Om du är närmare än 30 dagar bokningstillfället kommer bokningssystemet be dig betala hela beloppet, om du är i mer god tid så betalar du 20% vid bokning och resterande via en slutfaktura som skickas innan ankomst. Du behöver inte själv hålla reda på när och om du ska betala mer för att behålla din bokning. Du kan i bokningsprocessen lägga till möjligheten att själv kunna ändra tid och dag för din bokning, då ändrar du det själv lätt här på hemsidan. Vill du avboka mailar du vildmark@osjonas.se.

Varmt välkommen med din bokning!