Turridning

Vi erbjuder en ridupplevelse utöver det vanliga. Följ med oss ut och upplev trollens skogar från hästryggen!

Vi erbjuder ridning med eller utan boende och mat, du kan förstås också kombinera med andra aktiviteter. När du bokar din ridning hos oss är det viktigt att du meddelar vikt och längd samt erfarenhet. Det ingår alltid fika eller lunch beroende på vilken tur du har valt, därför är det också viktigt att du meddelar om du har allergier eller av andra skäl har behov av specialkost.

Maxvikten för ryttare är 90kg. Alla ryttare förutsätts kunna hantera sin häst självständigt på ett för alla säkert sätt och vara beredda på att rida i skogen. För nybörjare rekommenderar vi vår ”Kvällstur”  – en lugn skogstur som passar de flesta! Vi har ingen åldersgräns. Barn och ungdomar under 15 år får inte rida utan medföljande målsman. Om du är under 18 år måste du ha målsmans medgivande.

Vi väljer häst åt dig men om du har speciella önskemål så meddela det innan. På gården finns olika töltande raser och du kommer kunna träffa Islandshästar, Paso Peruano, Paso Fino och Rocky Mountain Horse.

Hästpresentation

Vi är mycket stolta över våra hästar – låt oss här få presentera dem:

Viska

Islandshäst, 2005

Viska kom som liten 4-åring i maj 2009. Under ryttare är hon lättöltad med klockren takt och är lättväxlad mellan gångarterna. Viska är ljust rödblack och sommartid har hon samma färg som apelsinglass ungefär. Pigg, känslig och vaken men aldrig dum. Viska går helst varken först eller sist.

Oskadis

Islandshäst, 2007

Silversvart och söt som en dröm och ändå är hon så mycket mer än sitt utseende. Hon har ganska kort steg och halkar ibland en smula efter trots att hon har storleken med sig. Hon är född här på gården 2007. Hon rids av alla och anpassar sig efter nivån på ryttaren.

Neisti

Islandshäst, 2004

Han föddes här i trädgården 2004 och är vårt första föl. Mycket lik sin far Frami från Häringe. Han har 5 fina gångarter. Neisti är stor och relativt viktbärande. Mycket arbetsvillig och positiv i all hantering, han har sett det mesta av skogarna och vet var man kan hitta på bus.

Solfari

Islandshäst, 2007

Han ser ut som en liten nordsvensk med all sin svarta man, sin mjölade mule, varma bruna färg och pigga pepparkornsögon. Han är född 2007, är naturtöltare med fem mjuka fina gångarter. Solfari har bott här sedan han var 6 år och har gjort ett strålande jobb sedan första dagen.

Askur

Islandshäst, 2008

Musblack, stor och skolad. Fem fina gångarter. Han bär sig mycket fint i form och har stabil trav. En av våra villigaste hästar och i kombination med hans storlek rinner han gärna iväg före de andra. Född 2008 efter Spuni frá Midsitju (en av Sveriges elithingstar).

Segull

Islandshäst, 2004

Han är vår doldis Segull. Står gärna lite vid sidan av händelsernas centrum. Ett hjärta av guld, välutbildad med fina etablerade gångarter, lyhörd och arbetsvillig utan för mycket nerv. Han rids med ett leende av alla slags ryttare – kanske är han den perfekta gästhästen? Född 2004 på Island och kom till oss hösten 2017.

Vindur

Islandshäst, 2013

Stor stabil silversvart vallack som ogärna travar, inte ens i hagen. Född 2013 och gör sin första säsong här 2019. Nyfiken på livet och har hittills gladeligen gjort det vi har bett om. Han har fortfarande mycket att lära men är rolig att leka med och utvecklas fort.

Dofri

Islandshäst, 2009

Stor, svart och stadig kom han till oss vårvintern 2019. Dofri behöver en ryttare som peppar och berömmer, som ger honom en positiv upplevelse av samspel med människor. Han har ärvt pappa Kongurs 5 tjusiga gångarter. Han är stark och snabb när han har självförtroende att gå fram.

Ás

Islandshäst, 2011

Ás är vår första och enda egenimporterade islandshäst. Vi håller på att lära känna varandra men utan att säga för mycket kan vi berätta att han är en stor snäll femgångare och rödskäck (mycket lik sin farfar Alfur och vår gamle vän Bjarmi). Vi hoppas och tror att han kommer trivas här.

Fidlari

Islandshäst, 2003

”Spelemannen”. Fast han är mer som vår lilla kejsare. Självförtroende råder det ingen brist på och häftig färg har han också – silversvart konstantskimmel (färgväxlare). Men det är mer än bara yta, Fidlari är med duktiga ryttare mycket arbetsvillig och väl skolad. Han är 4 gångare och kan samla sig på volt som få islänningar.

Blues

Rocky Mountain, 2012

Vår just nu enda Rocky Mountain Horse är född i Tyskland (livmoderimport från Kentucky, USA) 2012 och kom hit via Danmark. Han är en av våra täthästar. Han töltar hellre än travar och har fin galopp. Han är mild, trygg och social. Han är mycket typisk för rasen som sägs vara hästvärldens labradorer.

Asterix

Paso Fino, 2010

Han är född 2010 och är en av få ridna Paso Fino i Sverige. Han är en vacker herre med integritet och bjuder gärna på sin samlade bekväma tölt. Välskolad, mjuk och känslig. Han är Linas ridhäst och jobbar med henne i täten.

Noble

Paso Peruano, 2011

Är den yngre brodern av våra två Paso Peruanos. Han föddes 2011 och kom 1,5 år senare till oss. Noble jobbar med stor glädje i täten av turerna. Han är Jessicas ridhäst och tränas i akademisk ridkonst och frihetsdressyr. Barnen brukar säga att han är guldhästen med silverman.

Opus

Paso Peruano, 2010

Storebror Opus är född sen höst 2010 och kom till Ösjönäs som drygt 2 år gammal. Opus gör emellanåt inhopp som gästhäst annars är han vår privata ridhäst. Att rida Opus kan beskrivas som att rida en töltande PRE med nerv.

Grynet

American Curly, 2016

En töltande och krullig American Curly. Född 2016 och framtiden får utvisa hur hon känns att rida. Som unghäst är hon mild och trygg, en otroligt söt och social häst som helst vill följa med in och ligga på soffan. Blir förmodligen en av våra största hästar.

Boka turridning

När du bokar din ridning hos oss är det viktigt att du meddelar vikt och längd samt erfarenhet. Alla ryttare förutsätts kunna hantera sin häst självständigt på ett för alla säkert sätt och vara beredda på att rida i skogen. För nybörjare rekommenderar vi vår Kvällstur – en lugn skogstur som passar de flesta! Maxvikten för ryttare är 90kg. Det ingår alltid fika eller lunch beroende på vilken tur du har valt, därför är det också viktigt att du meddelar om du har allergier eller av andra skäl har behov av specialkost.

Loading...