3-dagars ridning

På Ösjönäs erbjuder vi ridning på islandshäst och andra töltande raser. Vi är omgivna av de skyddade vilda skogarna i Tiveden. Vi rider fram bland stenar med mjukaste mossa, klara sjöar och hänförande utsikt på stigar som använts sedan urminnes tider.

Ge dig själv en långhelg i underbar natur – vi äter gott, badar och rider. Får tillfälle att stanna upp och att ta in livet med alla sinnen. All mat ingår enligt programmet nedan, vi har bäddat i bekväm säng åt dig när du kommer och städar när du har åkt.

Ridningen kommer vara i skog – på stig och skogsväg och i alla gångarter. De här dagarna passar därför de som är erfarna ryttare och som vill hänga med på det.

 

Program:

Dag 1:
Ankomst till Ösjönäs under eftermiddagen, du har ditt rum från kl 14. Vi möts vid 14.30 för fika (kaffe och macka) och genomgång av dagarna. Ofta hämtar vi hästarna tillsammans på det bete där de befinner sig och rider dem till Ösjönäs så vi har dem utanför fönstret under helgen. Vi brukar precis vara klara med hästarna i tid för middagen som serveras kl 18.30.

Dag 2:
Frukost serveras kl 8-9.30. Vid 10 samlas vi i stallet och spenderar dagen med och till häst. Vi tar med lunch och fika. Var vi rider beror på väder och vind men vi brukar vara tillbaka vid 17. Middag serveras kl 18.30 Badtunnan är varm för er efter middagen.

Dag 3:
Frukost serveras kl 8-9.30. Kl 10 samlas vi i stallet. Idag har vi med en lättare lunch/förstärkt fika och rider ofta hästarna till det bete där de får en vilodag eller två.

 

Övrigt:

Vin och öl ingår ej till maten men går att köpa till. Många stannar extra nätter. Om du vill ha hjälp med att boka ytterligare boende, aktiviteter och måltider så tveka inte att höra av dig.

Du som ryttare förväntas ha mycket god erfarenhet av ridning och kunna hantera hästen självständigt i alla gångarter. Maxvikt 85 kg. Åldersgräns: 12 år, ungdomar upp till 15 år behöver ha medföljande ridkunnig vuxen med sig. Glöm inte att meddela ev behov av specialkost. Bokar du ihop med någon annan? Meddela gärna det så organiserar vi boendet på bästa sätt. Det finns en del enkelrum som går att bokas mot tillägg – maila i så fall

Vid bokning erlägger du 20% som bokningsavgift. Vid avbokning får du inte tillbaka dessa 20%.
Hur lång tid innan du kan avboka utan att betala resterande belopp beror på vad du har bokat men för det här paketet med blandat innehåll gäller 14 dagar. För att avboka vänligen maila vildmark@osjonas.se.
Om du bokar i god tid innan ankomst så kommer du bli ombedd av bokningssystemet att betala 20% av beloppet, om det är närmare inpå så ombeds du betala hela beloppet. Om du inte redan har betalat allt så betalar du resterande via en slutfaktura som skickas innan ankomst. Du behöver inte själv hålla reda på när och om du ska betala mer för att behålla din bokning, kolla bara din mail.

Ta med kläder som tillåter rörelse och bekväm ridning ute i alla väder, gummistövlar/kängor som är sköna att gå och att rida i, badkläder och vattenflaska. Ficklampa kan också vara bra att ha under hösten. Badtofflor och stor handduk /badrock till badet i tunnan är bra.