Yoga & Ridhelg

På Ösjönäs erbjuder vi ridning på islandshäst och andra töltande raser. Vi är omgivna av de skyddade vilda skogarna i Tiveden. Vi rider fram bland stenar med mjukaste mossa, klara sjöar och hänförande utsikt på stigar som använts sedan urminnes tider.

Ge dig själv ett par dagar i underbar natur – vi äter gott, andas, vandrar, yogar, badar och rider. Får tillfälle att stanna upp och att ta in livet med alla sinnen. Ridningen kommer vara i skog – på stig och skogsväg. Vi rider i alla gångarter. Yogan är inspirerad av kundalini-, medicinsk- och yinyoga. Inga tidigare erfarenheter av yoga, qi gong eller meditation är nödvändig.

 

Program:

Dag 1:
Ankomst Ösjönäs under eftermiddagen, du har ditt rum från kl 14. Vi möts ridklädda vid 14.30 utanför receptionen för fika, går igenom helgen och rider en kortare runda i skogarna runt Ösjönäs. Alternativt rider vi hem hästarna om de betar på annat håll. Middag serveras kl 18.30.

Dag 2:
Vi samlas innan frukost för ett mindfullness pass vid sjön. Det är Qi Gong inspirerade andningsövningar och meditation i rörelse, ett underbart sätt att vakna. Frukost serveras kl 8-9.30 Vid 10 samlas vi i stallet för att hämta hästar. Lunch tar vi med ut på hästryggen. Tillbaka från ridningen väntar en lättare fika innan yogan kl 15. Bastu och badtunna är varm för er innan middagen. Middag serveras kl 18.30.

Dag 3:
Frukost serveras kl 8-9.30, vi ber dig checka ut innan yogapasset. Kl 10 Yoga och meditation, vi avslutar med lättare lunch ca 12.

 

Övrigt:

Allt i programmet ingår. Mattor finns men trivs du med din egen är du välkommen att ta med den. Boende i delat gästrum ingår – vi har bäddat när du kommer och städar när du har åkt. För enkelrum tillkommer en peng, maila oss så vi kan kolla vad vi har för rum lediga först vildmark@osjonas.se. Max vikt 90 kg för ridningen.

Beroende på hur långt innan du bokar kommer bokningssystemet be dig betala antingen 20% om du bokar i god tid eller 100 % om det är närmare inpå. Om du inte betalar allt på en gång så betalar du resterande via en slutfaktura som skickas innan ankomst. Du behöver inte själv hålla reda på när och om du ska betala mer för att få behålla din bokning, håll bara koll på din mail.

Vid bokning erlägger du 20% av det totala beloppet som bokningsavgift. Vid avbokning får du inte tillbaka dessa 20%.
Hur lång tid innan du kan avboka utan att betala resterande belopp beror på vad du har bokat – i detta fall gäller 14 dagar.

Ta med kläder för yoga inne, varma kläder som tillåter rörelse ute i alla väder, gummistövlar/kängor, ridkläder, badkläder samt vattenflaska. Ficklampa kan också vara bra att ha under hösten.