Vi erbjuder ridning med eller utan boende och mat, du kan förstås också kombinera med andra aktiviteter. Vi är stolta över att vara de enda som erbjuder ridning på islandshäst i Tiveden. Här kan du också rida andra töltande hästraser som Paso Peruano och Rocky Mountain Horse. Hela året kan du rida tvåtimmarsturer, från mars och framåt kan du även rida halvdagsturer. Från och med påsklovet och fram till älgjakten i oktober kan du dessutom rida hel- och flerdagarsturer.

Vårens helger med "Yoga & ridning" blev snabbt fullbokade men nu har vi planerat in nya datum - 15-17 juli, (16-18 september är nu fullbokad) samt 21-23 oktober. Vi kommer också göra en heldag med "Yoga för ryttare av alla slag", boka in den 11 juni och anmäl via mail.

OBS! Nu har vi platser lediga på "Herrgårdsturen" 4-5 juni, fler datum kommer förhoppningsvis kunna erbjudas i höst. Under sommaren kommer andra flerdagarsturer att anordnas, t ex kan du rida två dagar och se det mesta av det bästa i Tivedens Nationalpark den 18-19 juli och 3-4 augusti ( 3 195 kr) eller rida 3-dagarstur 8-10 juli (4 500 kr) allt med helpension. Vill du rida lite kortare dagar men ändå flera dagar i sträck kan du komma 6-7 augusti eller de två sista helgerna i augusti

Här väntar äventyret på dig som till häst vill upptäcka denna förtrollande gammelskog med mossbelupna hällar, dramatiska klippblock och spegelblanka tjärnar. Ny hästpresentation är under skrivande - just nu är flera nya hästar på ingång och vi ska lära känna varandra, vilka som ska arbeta med våra gäster under säsongen är inte klart ännu.

Många av våra gäster kommer igen - om och om igen. Det gör att vi varje år försöker hitta på nya stigar och turer. Nu är inte det en så betungande uppgift. Ingen annan Nationalpark än Tivedens skyddar den här typen av gammal skog och den räknas som en av Sveriges absolut vackraste dessutom har vi Ridleder Tiveden, ett nätverk av mer än 30 mil ridleder så vi har mycket att välja på. 

Ridverksamheten på Ösjönäs är nu mer populär än någonsin, en del datum bokas upp fort, så vet du att du vill komma så maila. Vid avbokning av turer med endast ridning kan du avboka utan avgift fram tills 10 dagar innan, därefter kan du tillgodogöra dig 50% av beloppet vid en senare bokning. Avbokning av turer som innehåller boende som sker senare än 4 veckor före beställd tid debiteras med 75 % av avtalat pris. Avbokning som sker senare än två veckor före beställd tid debiteras med 100% av avtalat pris. Bokningsavgiften (20 % av beloppet) återbetalas ej.

 När du bokar vill vi att du meddelar namn, vikt/längd och erfarenhet på alla samt ev specialkost. Vänligen ha förståelse för att alla hästar inte bär hur tunga ryttare som helst. Om du har några frågor är det Jessica du ska ha kontakt med.