Vi erbjuder ridning med eller utan boende och mat, du kan förstås också kombinera med andra aktiviteter. Vi är de enda i Sverige som erbjuder ridning på flera olika töltande raser som islandshäst, Paso Peruano och Rocky Mountain Horse. Nedan finner du olika upplägg.


Gör din bokningsförfrågan här (glöm inte att skriva vilken typ av tur, vilka datum och för hur många ryttare du gör din förfrågan om).


Här väntar äventyret på dig som till häst vill upptäcka denna förtrollande gammelskog med mossbelupna hällar, dramatiska klippblock och spegelblanka tjärnar. Ny hästpresentation är under skrivande - just nu är flera nya hästar på ingång och vi ska lära känna varandra, vilka som ska arbeta med våra gäster under säsongen är inte klart ännu.

Många av våra gäster kommer igen - om och om igen. Det gör att vi varje år försöker hitta på nya stigar och turer. Nu är inte det en så betungande uppgift. Ingen annan Nationalpark än Tivedens skyddar den här typen av gammal skog och den räknas som en av Sveriges absolut vackraste dessutom har vi Ridleder Tiveden, ett nätverk av mer än 30 mil ridleder så vi har mycket att välja på. 

Ridverksamheten på Ösjönäs är nu mer populär än någonsin, en del datum bokas upp fort, så vet du att du vill komma så maila. Vid avbokning av turer med endast ridning kan du avboka utan avgift fram tills 10 dagar innan, därefter kan du tillgodogöra dig 50% av beloppet vid en senare bokning. Avbokning av turer som innehåller boende som sker senare än 4 veckor före beställd tid debiteras med 75 % av avtalat pris. Avbokning som sker senare än två veckor före beställd tid debiteras med 100% av avtalat pris. Bokningsavgiften (20 % av beloppet) återbetalas ej.

När du bokar vill vi att du meddelar namn, vikt/längd och erfarenhet på alla samt ev specialkost. Av säkerhetsskäl är det viktigt att du lämnar korrekt vikt när du bokar. Våra islandshästar bär max 85 kg, Pasos 75 kg och vi har inga hästar som bär över 105 kg. Om du inte vet vad du väger så finns en våg i stallet. Om du har specifika önskemål om vilken häst du vill rida så ska vi göra vårt allra bäst för att möta dina önskemål men vi kan inte garantera att du får just den hästen.