Vi erbjuder ridning med eller utan boende och mat, du kan förstås också kombinera med andra aktiviteter. Här på gården finns flera olika töltande raser som islandshäst, Paso Peruano, Paso Fino och Rocky Mountain Horse. Förutom de töltande hästarna finns vackra Thor för de som vill ha en större häst.

Nedan finner du olika upplägg.


Våra flerdagars- och heldagsturer är fullbokade under resten av 2018 men du kan fortfarande boka tvåtimmarsturer, vi har även några platser kvar på halvdagsturer. Vi har inte släppt bokningen för 2019 än men meddelar här och fb när vi gör det. 

Många av våra gäster kommer igen - om och om igen. Det gör att vi varje år försöker hitta på nya stigar och turer. Nu är inte det en så betungande uppgift. Ingen annan Nationalpark än Tivedens skyddar den här typen av gammal skog och den räknas som en av Sveriges absolut vackraste. Dessutom har vi Ridleder Tiveden, ett nätverk av 40 mil ridleder så vi har mycket att välja på. 

En del datum bokas upp fort, så vet du att du vill komma så maila. Vid avbokning av turer med endast ridning kan du avboka utan avgift fram tills 10 dagar innan, därefter kan du tillgodogöra dig 50% av beloppet vid en senare bokning. Avbokning av turer som innehåller boende som sker senare än 4 veckor före beställd tid debiteras med 75 % av avtalat pris. Avbokning som sker senare än två veckor före beställd tid debiteras med 100% av avtalat pris. Bokningsavgiften (20 % av beloppet) återbetalas ej. 


När du bokar vill vi att du meddelar namn, vikt/längd och erfarenhet på alla samt ev specialkost. Av säkerhetsskäl är det viktigt att du lämnar korrekt vikt när du bokar. Maxvikt för islandshästarna är 85 kg. Om du har specifika önskemål om vilken häst du vill rida så ska vi göra vårt allra bäst för att möta dina önskemål men vi kan inte garantera att du får just den hästen. Vi tar inte emot nybörjare som aldrig suttit på en häst eller organiserar barnridning där någon går runt och leder en häst. Däremot har vi ingen åldersgräns - kan du hantera/sköta och rida din häst i skogen och på väg självständigt snabbare än skritt är du varmt välkommen till oss.

Många har upptäckt vilken uppskattad gåva ett presentkort på Ösjönäs är. Du kan ge bort presentkort på vilken tur eller vilket upplägg du vill - bara maila oss vad du vill ge så ordnar vi det.  

Klicka här för kontakt !